Juli - August 2016:

Hei alle venner av BlåKAFEn og Rødsjø Belysning.

Etter 50 års krangling med vegvesnet har de nå greid og stoppe virksomheten vår. Vegen blir lagt etter den traseen de hadde planlagt, altså rett igjennom BlåKAFEn, til tross for mange bedre og rimeligere alternativer.
Som du sikkert husker, ble det gjort skader på eiendommen da de hadde glemt og sjekke at dette var en privat eiendom, noe vi ikke fikk noe godtgjørelse for.
Det ble etterhvert gitt et "tilbud" på innløsning av eiendommen på kr. 1.100.000,- men det betinget at vi flyttet ut umiddelbart, noe vi ikke hadde mulighet for.
Det ble ikke beregnet noe kompensasjon for etablerte og tinglyste rettigheter til egen vannforsyning, kraftverk og enerett til næringsvirksomhet. Det førte til at Vegvesnet ville ekspropriere eiendommen noe som ville ta litt tid.
Nå har de imidlertid greid og få godkjent "Forhåndstiltrede til eiendommen"- Det vil si at vi omgående blir kastet ut av vår egen eiendom uten noe form for kompensasjon. Dette finner vi oss ikke i.
Vi har greid og forhandle en "fredsavtale" med vegvesnet frem til 15.august, vi trenger tross alt noe tid for og flytte vår lovlige virksomhet og et helt hjem.

Det blir derfor ikke helt enkelt og drive virksomheten lenger, og kan dessverre ikke lenger ta imot serviceoppdrag på vårt Radio/Tv verksted. Vi oppfordrer samtidig kunder som har levert inn apparater for service til og hente disse, da det er usikkert hva som skjer etter den 15.august.

Vi vil holde åpent på Rødsjø Belysning fra 9. til 18.juli og vil da prøve å selge ut noe av vårt rikholdige varelager på belysningsartikler til hus og hytte, Vi har mye utstyr for hyttestrøm, solcellepaneler, vindmøller, invertere, styring og overvåkning, samt alarmanlegg og mye småelektronikk. Eller kanskje du mangler batterier til kloke, kalkulator, mobiltelefon eller nettbrett? Plugger og kabler til mange formål har vi også.
Vi vil i denne perioden gi gode tilbud på våre allerede lave priser ;-)

BlåKAFEn vil holde åpent 15.-18. juli, det er sannsynligvis siste helga vi holder åpent før et landemerke på Fosen forsvinner og den siste originale Rosenborgbrakka blir jevnet med jorden, til tross for vår og Fylkesantikvarens sterke ønske om og bevare bygningen. Vi vil derfor sette ekstra stor pris på besøk denne helga.

18. - 20. og 26. - 27.September 2015:

Åpent på kafeen og butikken.

18. - 20. og 26. - 27.September 2015:

Åpent på kafeen og butikken.

8.-9. og 22.-23. August 2015:

Åpent på kafeen og butikken.

Juli - August 2015:test2

Langveisfarende turister som hadde sykla fra Nederland og skulle til Nordkapp. De hadde fått erfare hvor vanskelig det var og sykle oppover Norge med mange tuneller stengt for syklister.

Ikke så enkelt og finne overnattingssteder heller, og turistguidene er ikke særlig oppdaterte... De fikk sette opp teltet sitt i hagen...

 

Juli 2015:

Mor i huset innom og inspiserer butikken. Mange gamle kunder var innom oss for og se på utvalget og slå av en prat...

På kafeen var det live musikk med bandet HEVITO, det ble en suksess, så de vil nok komme tilbake flere ganger :-)

Pinsehelga 23-25. Mai 2015:

Det var åpent i pinsehelga,og mange tok turen innom oss. Vi hadde tenkt oss et veteranbiltreff denne helga, men været ble veldig dårlig, så vi droppet det.
Vi håper og komme sterkere tilbake seinere med bedre vær :-)

Fredag 1.Mai 2015: Motorsyklister på tur

BlåKAFEn og Rødlys butikken var åpen denne dagen, mange motorsyklister kom innom på sin 1.mai tur. Og en del benyttet sjansen til og handle LED-strips og led lamper til en rimelig pris.

Fredag 27. Mars 2015:

Forberedelsene til sesongens åpning på BlåKAFEn den 1.April er i gang, velkommen innom for en prat, og kanskje se på nyhetene innen LED i butikken Rødjø Belysning hvis vi er tilstede.

Tirsdag 17. Mars 2015:

Torsdag19.mars Er det den endelige avgjørelsen i kommunestyret i Rissa blir tatt om den mangelfulle reguleringsplana for Rødsjøsvingen.
Håper alle kommunestyrerepresentantene har satt seg inn i alle innsigelsene i saken, og har innsett at kommunen ikke har overholdt sin informasjonsplikt, og ikke behandlet saken på en korrekt måte.

Se forøvrig en artikkel i FosnaFolket 12.mars 2015: Rødsjø-krysset: Stryk på innvolvering

Tirsdag 24. Februar 2015:

Møtet i HLTM Rissa er utsatt til 6.mars 2015.
Åpning av kafeen for sesongen blir 1.April 2015. VELKOMMEN.

Tirsdag 27. Januar 2015:

Da er endelig  Rødsjøen  kommet på kartet. Tidligere opplevde jeg at folk i kommunen ikke visste hvor Rødsjøen var, det tror jeg nå er endret etter og hatt en runde i kommunen og påmint de at Rødsjøen faktisk tilhører Rissa kommune, selv om de hevder det ligger "helt uti dær?".
Rødsjøen er faktisk geografisk midtpunkt på Fosen, og har hatt bosetning flere tusen år tilbake. Det er gjort funn av flintøkser m.m. i området som bekrefter dette, men det er nok noe som vegutbyggerne ikke har tid til og sjekke opp.
Rødsjøen har også en spesiell plass i krigshistorien med Serberhytta og den rollen Rødsjøfolket hadde, og flere har fått heder for dette. Det viser seg at det heller ikke er helt tilfeldig at  Paul Rødsjø  satte opp ei  Tyskerbrakke fra Rosenborg i Trondheim som næringsbygg (BlåKAFEn) i Rødsjøen etter krigen. Det er derfor interesant at Riksantikvaren har spesielt fokus på krigshistoriske objekter dette året. 
Nå vil den videre skjebne bli bestemt av 7 politikere som sitter i HLTM Rissa. Denne saken blir behandla i utvalgsmøte 10.februar 2015 kl. 08.00, og vi oppfordrer de som har interesse til og overvære dette møtet. Vi vil takke alle som har gitt sin støtte til og bevare BlåKAFEn, med en underskrift, hyggelig samtale eller på andre måter bidratt til og bevare den hvor den står. Tusen Takk!

Fredag 31. Oktober - Søndag 2.November 2014

Enda ei helg med åpen kafe og mange trivelige gjester :-)

Søndag 12. Oktober 2014

Mange kom innom kafeen denne helga også, spesiellt artig var det at Norsk Landrover klubb tok et lite treff her. :-)

Onsdag 8. Oktober 2014

Et godt oppmøte på kafeen tidligere helger har medført at vi velger og holde åpent i helga lørdag 11.-søndag 12 oktober. Muligens blir det Landrover-treff denne helga. :-)

Lørdag 20. og Søndag 21. September

Det var åpen kafe også lørdag 20. og søndag 21.september.

Tirsdag 2. September 2014

Siste dagen vi hadde åpent på BlåKAFEn i denne omgang. Mange hadde skrevet i gjesteboka vår, og vi fant ut at det hadde vært over 300 gjester innom kafeen i løpet av de siste dagene. Dette frister til gjentakelse :-)

Mandag 1. September 2014

Etter en meget travel og trivelig søndag med veteranbiltreff og tomt lager, måtte vi handle inn nye råvarer.
Se reportasje i Adresseavisa her: Ikke vært så mye folk her siden kongen passerte!

Fredag 29. August 2014

Det ble litt oppmerksomhet fra media, det var artig og se BlåKAFEn på trykk igjen.
Se Adresseavisa her: Åpner kafé midt i planlagt vei
Og FosnaFolket hadde denne reportasjen: Dag Arne vil drive kafé i rivningshus

Onsdag 27. August 2014

På morgenen satt jeg og spiste frokosten min på Blå-KAFE-n, da plutselig kom det flere biler og stoppa utafor kafeen. De hadde sett KAFE-skiltet på veggen, og lurte på om det var åpent... Det åpner ikke før på fredag sa jeg. Ja, men vi har med mat og kaffe selv sa de, vi skulle bare hatt en plass og sitte, det ble så mye regn for og sitte ute...
Kom inn sa jeg, det ble en lynrask opprydding, jeg var ikke helt forberedt på besøk så tidlig.

Men det så ut til at de hadde det trivelig :-)

Her ser du de første gjestene, det var i alt 18 stykker: